Feilsøking av lydproblemer i Linux

Heldigvis ser det ut til at ALSA i de fleste distribusjoner igjen er ajour med den mest utbredte maskinvaren. Slik var det ikke helt ifjor, da mange som hadde fått nye maskiner med Intel HDA hadde store problemer. Uansett er det fortsatt mulig å støte på problemer av forskjellige slag når man jobber med lyd. Dave Phillips har skrevet en serie med tre artikler ( 1, 2, 3 ) i bloggen sin på Linux Journal som det kan være kjekt å få med seg.

Første artikkel dekker noen av de grunnleggende programmene og hvordan man finner informasjon om maskinvaren. Andre del dekker mye av det sammme, men sett fra kommandolinjen og dermed litt distansert fra KDE brukergrensesnittet. Siste del omfatter vanlige problemer, inklusive IRQ konflikter som får lyden til å hakke intenst og latency problemer.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

johnm76

Det er sent på natten - så dette får bli en foreløpig sak;

Skummet gjennom artiklene og oppdaget såvidt at nummer tre delvis dekker mitt problem: hakkete lyd.

Saken er at mp3, video, lyd fra web osv - alt fungerer strålende. Men spill som Never Winter Nights - der hakker lyden infernalskt og uansett hvilke instillinger i KDE eller for selve spillet så får jeg det ikke bedre.

Det er ingen big deal, siden jeg som regel har lite tid til den slags tidsfordriv, men om det finnes en løsning ... Det hadde vært kjekt ;)

Kan min bærbare være plaget av irq-problematikk som artikkelen nevner?

olear

NWN bundler noen gamle libs.

Kommenter ut følgende i nwn:
export LD_LIBRARY_PATH=./lib:./miles:$LD_LIBRARY_PATH

og legg til :
export LD_LIBRARY_PATH=./miles:$LD_LIBRARY_PATH

johnm76

Takker og bukker ...

Det fungerte!

Jeg kan bare ikke annet enn nok en gang Takke og Bukke. Uten Linux1.no ville jeg mest sannsynlig gitt opp forsøket med å fri meg fra Windows. I alle fall på en stund. Og det ville vært trist - siden jeg i dag kan glede meg over et fantastisk system i KDE. Alt+space. I rest my case!

MrKane

Interensant artikkel, men den hjalp ikke på mitt problem.

Jeg strever med SPDIF/digital ut. Tdligere har jeg hatt problemer emd pass through, men nå er det motsatt. Jeg får ut alle lyder utenom passthrough på maskinen jeg setter opp :-)

En sak jeg har oppdaget under dette løpet er at det ikke er lett å finne en god forklaring på hvordan alsa er bygget opp. Hvilke filer ligger hvor, hva er arkitekturen bakom de forskjellige config filene osv.

Det hadde vært kjekt om noen av disse artikkelforfatterene kanskje gjorde en side eller to på alsa wiki'en når de først holdt på, for det er mange ganger bedre dokumentasjon/hjelp i diverse artikkler enn i på prosjektets hjemmesider.

cu /

--------------------------
SuSE 10.2 med KDE , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer