Bloggen til sturla

Et lite apropos i DLD debatten.

http://pf.no/id/19871

Så forresten på Spekter (NRK) her i går tror jeg. Det er litt synd at terror hele tiden hentes frem som det som skal berettige DLD. Men terror bekjempelsen er bare en liten del av helheten.

OpenOffice bedre til å lage PDF filer en MS Word?

Jeg driver med et større prosjekt på jobben, hvor planverk skal inn i en CMS løsning. Dette for å lette tilgangen til disse dokumentene for de ansatte.

I den forbindelse ville jeg bruke PDF formatet. Disse skulle jeg lage ved hjelp av MS Word. Dette fordi de opprinnelige dokumentene forefinnes i .doc formatet.

Skulle gjerne ha kjøpt meg en Mac...

Jeg skulle gjerne ha kjøpt meg en Mac. Ikke fordi de er så fine å se på, men fordi de kjører OSX. Men hvorfor må de være så dyre..?

Opprop mot EUs datalagringsdirektiv

Ser at politiet ønsker dette direktivet velkommen. Tror ikke det gjelder alle politifolk, og i alle fall ikke meg. De som ønsker det kan jo gjøre som meg å signere på oppropet:

http://www.opprop.no/opprop.php?id=neitileudir

Heroes på NRK3 og KDE

Ikke mye til blogg innlegg. Men jeg så nettopp på HEROES på NRK3. Så så jeg plutselig KDE på en laptop som en av karakterene brukte! Litt artig når en ser fri programvare brukt på en suksessrik TV serie eller film. Dette er ikke første gang. Hvis noen har andre eksempler så gjerne list de opp. :-)

Lille stian kom til verden 31.07.07, kl 1706.

Siden jeg er en god del innom denne siden, nesten hver dag og har Linux1.no som startside i nettleseren min, ville jeg bare dele med dere at jeg har blitt far! Pappa til lille Stian. Født på Sandnessjøen sykehus, tirsdag 31.07.07, kl. 1706. Vitale mål: 4010 gram tung og 50 cm lang. Juhuuu! :-D

Planeten

Dette er ikke Linux relatert. Vel, om du ikke tror Linux og fri programvare kan redde verden da, og det tror vi vel kanskje litt på her inne ;-) Fra spøk til alvor; jeg tenkte det kunne være en idè å poste en lenke til NRK nett TV. Planeten er en stor dokumentar som går på NRK i disse dager. Den er vel verd å få med seg.

Beryl 0.2.0.

Mange spør om installering av xgl/aixgl med Compiz/beryl. På grunn av mange forskjellige distroer og forskjellig maskinvare, er det ikke alltid like enkelt å få dette til, eller å forklare. For de som sitter med nvidia kort og Ubuntu eller Fedora følger her en link til en side som presenterer siste versjon av beryl, beryl 0.2.0.

Introduksjon til Linux.

Innledning:

For deg som ny bruker av Linux1 og kanskje også Linux, synes jeg du burde vite litt om hva Linux er. Derfor har jeg her laget en kort introduksjon. Teksten er relativt kortfattet, men det er lenket videre til informasjon på nettet, slik at om du er veldig interessert kan gå skikkelig i dybden.

Gulesider og Konqueror

Skulle kikke på noen kart inne på gulesider.no. Benyttet Konqueror til dette. Men så viste det seg at en reklamebanner dekket til hele menyen deres. Fikk rett og slett ikke valgt kart funksjonen. Litt forbannet og oppgitt over gulesider.no, sendte jeg de en mail. Jeg mener, Konqueror er jo en meget bra nettleser. Faktisk en av de få som klarer CSS2 smiley testen (ACDI 2 TEST). Firefox 1.5.0.1 klarer den iallefall ikke. Tror Opera klarer den, men har ikke siste Opera, så jeg får ikke prøvd.