Linux 3.0

Linus Torvalds har annonsert at han ikke er komfortabel med tall som er så store som 40, derfor blir neste versjon Linux 3.0. Ellers er det ingenting som forandrer seg, det blir bare et nytt tall, og den inkrementelle utviklingen fortsetter som før.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

axentrix

Vi får se da, hvor mange scripts og applikasjoner som stopper fordi den sjekker at "uname -r" begynner med 2.6 :)

lmh1

Jeg syns på en måte er enkelt/bra at kernel får versjon 3.

Men jeg syns det er litt rart faktisk hvis versjon 3 ikke er større en mindre endring fra tidligere.

ak

@axentrix true, spesielt i "enterprise" programvare. Men noe som har fungert bra for meg er å lage et fake uname-script (echo "det jeg vil at den skal si") og legge det høyere i PATH.

Arthur_D

Dette er bra fordi de endret release-struktur en stund tilbake, og å starte på 3.0.0 vil gjøre dette mer åpenbart. Dessuten skal den hete 3.0.0, og ikke 3.0 nettopp for å være kompatibel med scripts som krever tre numre.

Ellers er dette bare versjonsnummeret til kjernen. Vanlige folk trenger ikke bry seg videre om det. Har null å si for oss.

lmh1

Hvorfor er det slik? snakk om Kernel V3?

Man burde virkelig snart begynne å lage en linux distribusjon som er noe større en Gnome3/KDE 4.6.1 kanskje alle driverne (Inkludert ATI/Creative/Logitech) virkelig får en stor overhaling, omtrent like enkelt som windows/mac å søke etter drivere?

dundee

Vi får se da, hvor mange scripts og applikasjoner som stopper fordi den sjekker at "uname -r" begynner med 2.6 :)

Dette er jo strengt tatt bare et spark i r*** på de som ikke har tatt høyde for nye versjoner... Akkurat som år 2000 fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på programmerere som tenkte at "to tall er nok for årstall".

På den annen side, selv om nye hovednumre tilsier større endringer er utviklingen på Linux såpass løpende og inkrementel at vanlige konvensjoner for versjonering ikke helt henger med. Så lenge man ikke teller byggnumre er det sjelden å se mer enn 10 subversjoner før man konsoliderer, refaktorerer og kjører ut ny hovedversjon.

Arthur_D

Som sagt, er ikke dette noe særlig å diskutere. Kisen syns det ble litt mye med over 2.6.40, og ønsket et mer lettfattelig nummer. Det betyr ikke at 3.0.0 blir en videre viktigere release enn de foregående, men at 2.6-serien har sett såpass mye endringer at Torvalds synes det var på tide med en versjonsbump.

Move along, nothing to see here.

Brakkvatn

Jeg er ikke komfortabel med tall som slutter på 0.

moma

Hei,
H-online har en artikkelserie om kernel 3.0.
1) Nettverk og wifi , 2) Filsystemer, 3) Virtualisering og plattformer, 4) Drivere.
http://www.h-online.com/open/features/Kernel-Log-Coming-in-3-0-Part-4-Dr...

josi

moma

Ok, 3.0 kjernen er vel ferdig. Her er loggen.
http://kernelnewbies.org/Linux_3.0

Btrfs filsystemet har fått flere forbedringer. Men jeg tror ikke det kan brukes som boot-partisjon for Linux ennå. Altså man kan legge "/" root-filsystemet eller data på Btrfs, men selve boot-området må legges f.eks på Ext4?

Kan hende boot-restriksjonen har med GRUB å gjøre?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer